Cum pot sa obtin cazierul judiciar pentru persoana fizica?

Pentru ce aveti nevoie de cazier judiciar?

Utilizarea unui cazier judiciar pentru o persoana fizica poate fi utilizat in mai multe cazuri, si cel mai utilizat caz este la angajare, dar si pentru a putea inregistra un agent economic in Registrul Operatorilor Intracomunitari.

Desigur, cazierul judiciar se poate cere in mai multe cazuri, in general la obtinerea unor adutorizatii sau drepturi speciale (de exemplu pentru permis auto/scoala de soferi).

 

Care e procedura?

Se depune o cerere tip, impreuna cu copie CI, chitanta dupa taxa de cazier-ce se plateste la Trezorerie sau posta, si un timbru fiscal de la posta(ANEXA_22_cerere_certificat_persoana_fizica).

Cererea se depune la orice unitate de politie din Romania, care are ghiseu de cazier judiciar. Termenul de eliberare al cazierului judiciar este de 3 zile de la data solicitarii.

Cererea trebuie completata intr-un singur exemplar, si se completeaza cu datele opsesorului CI-ului, si se mentioneaza expres motivul eliberarii Cazierului Judiciar in spatiul “Solicit eliberarea unui certificat de cazier judiciar, acesta fiindu-mi necesar pentru…”. In anumite locuri nu se accepta Cazierul Judiciar daca motivul eliberarii este altul decat cel mentionat pe cazier.

Pentru mai multe informatii sau nelamuriri, nu ezitati sa ma contactati.

 

 

Ionut Bratanov, 0726.676.235

Contabil independent

 

 

bratanov_ion@yahoo.com

One Comment

  1. un subiect care iti da de gandit, felicitari oricum autorului

Leave a Reply