Cand si in ce conditii incheie un contract de comodat o societate comerciala?

Ce e un contract de comodat?

Contractul de comodat este contractul prin care una dintre parti da in folosinta temporara si cu titlu gratuit un bun, cu conditia ca aceasta sa il utilizeze si sa il inapoieze in stare buna. Acest contract se poate face intre parti, dar nu este obligatoriu sa se faca la notar.

Obligatia cea mai importanta a comodatarului sau proprietarului bunului este sa puna la dispozitie cu titlu gratuit bunul. In schimb obligatia comodatarului sau beneficiarului este sa il utilizeze si sa il inapoieze in stare buna la termenul stabilit in sontractul de comodat.

 

Care sunt cazurile in care se incheie acest fel de contract?

In general astfel de contracte se incheie atunci cand o persoana juridica are nevoie de sediul social sau punct de lucru si nu detine unul, sau in cazul in care utilizeaza un bun care nu este al ei, si in acelasi timp vrea ca cheltuielile de intretinere si reparatii ale acestuia sa fie deductibile fiscal.

La infiintarea societatii sau la schimbarea sediului se utilizeaza acest contract, si e necesar depunerea copiei dupa acesta la Registrul Comerului, pentru a putea fi inregistrat respectivul punct de lucru sau sediu social. In acest caz, desigur este necesar si copii dupa actul de proprietate al locatiei, sau actele pana la proprietarul initial(daca locatia este subinchiriata).

Pentru mai multe informatii sau nelamuriri, nu ezitati sa ma contactati.

 

 

Ionut Bratanov, 0726.676.235

Contabil independent

 

 

bratanov_ion@yahoo.com

Leave a Reply