Cum reglez vectorul fiscal al unei societati?

Ce e vectorul fiscal?

E declaratia prin care o societate isi declara taxele si declaratiile pe care le are de declarat si platit, adica  “declaratia de inregistrare fiscala sau de mentiuni pentru persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica”

La infiintarea societatii, se declara tipul de impozit pe care urmeaza sa-l platiti, de exemplu impozit pe profit sau pe venit. Aceste informatii se declara in stadiul incipient, la infiintarea societatii, la Registrul Comertulu, informatiile fiind preluate de ANAF.  Daca doriti sa angajati pe cineva pe firma, si anterior nu ati avut angajati, dupa procedura de angajare, aveti al dispozitie 30 de zile ca sa modificati in vectorul fiscal, cu ajutorul declaratiei 010(decl_010_2706), la sectiunea impozit pe salarii si contributii.  Pentru a putea face aceasta modificare la ANAF, aveti nevoie si de confirmarea faptului ca ati angajat pe cineva, adica o dovada ca s-a depus contractul de munca la ITM.

 

Cum verificam  ce contine vectorul fiscal al unei companii?

Ca sa vedeti ce tipuri de impozite si contributii declara si plateste o companie la ANAF, e necesar sa accesati pagina http://www.mfinante.ro/agenticod.html?pagina=domenii unde introduceti codul fiscal al companiei, si un cod de verificare, apoi puteti vezualiza toate impozitele si contributiile pe care le declara si plateste respectiva companie.

 

Cum se poate regla vectorul fiscal?

Daca ati sesizat neconcordante intre situatia reala si cea oficiala, de exeplu nu se regaseste declarata vre-o contributie, atunci e foarte important sa faceti o reglare, cu ajutorul declaratiei 010(decl_010_2706), pe care o completati ca o declaratie de mentiuni. Se bifeaza toate taxele declarate si data acestora, conform datelor de pe ministerul finantelor, dar si contributia dedeclarata.

In acelasi mod puteti sa va modificati perioada de declarare a contributiilor salariale, al platii si declararii TVA…etc.

Pentru mai multe informatii si neclaritati, va rog sa ma contactati.

 

 

Ionut Bratanov, 0726.676.235

Contabil independent

 

bratanov_ion@yahoo.com

Leave a Reply