Cum pot redeveni platitor de TVA?

De ce sa redevin platitor de TVA?

Daca din diferite motive ati pierdut calitatea de platitor de TVA, adica nu mai puteti deduce TVA-ul si nici colecta, dar nici nu puteti face achizitii intracomunitare fara TVA, puteti decide sa redeveniti platitor de TVA, pentru a putea beneficia de respectivele avantaje.

Retragerea calitatii de platitor de TVA al unui agent economic, se face confirm legii, si deobicei se face daca respectiva companie, platitor de TVA, nu a realizat vanzari pe mai mult de 2 perioade consecutiv, sau nu a depus decontul de TVA pentru acelasi numar de perioade.

 

Care e procedura?

Se depune la sediul ANAF de care apartineti declaratia 099(cer_099_2013), adica “Cerere de înregistrare în scopuri de taxă pe valoarea adăugată, potrivit art. 153 alin. (91) lit. b)–d) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare”

Instructiunile de completare se pot gasi in josul declaratiei, si aici puteti obtine toate informatiile necesare si depunerii si completarii acestuia.

Dupa depunerea cererii, se va realiza un control de la Serviciul Inspectie Fiscala din cadrul ANAF la sediul companiei. Ei vor constata ca societatea activeaza la sediul social sau la punctul de munca, vor intocmi un proces verbal, si apoi vor elibera Certificatul in Scopuri de TVA.

Pentru mai multe informatii sau nelamuriri, nu ezitati sa ma contactati.

 

 

Ionut Bratanov, 0726.676.235

Contabil independent

 

 

bratanov_ion@yahoo.com

 

Leave a Reply