Ce documente trebuie atasate facturii de prestare de servicii?

Ce are special contractul de prestare de servicii?

E contractul prin care prestatorul presteaza un serviciu beneficiarului, fara sa faca obiectul livrarii unui bun. In acest caz, obiectul livrat fiind necorporal, e neaparat ca factura de prestari de servicii sa contina mai multe acte doveditoare, pentru a elimina suspiciunile de evaziune fiscala, care se fac destul de des in ziua de azi.

Destul de usor se poate gasi facturi de prestari de servicii, care odata inregistrate in contabilitate, nu numai ca reduc valoarea impozitului pe profit de plata, dar pot si reduce valoarea TVA de plata la bugetul de stat. Pentru a nu se ajunge la astfel de situatii, deobicei Beneficiarul, dar si Prestatorul sunt obligati sa intocmeasca mai multe documente justificative, prin care dovedesc ca respectivele servicii au fost prestate, au fost facute in interesul companiei Beneficiare, scopul pentru care s-au prestat e unul ce genereaza venituri…etc.

 

Care sunt actele doveditoare?

In primul rand beneficiarul trebuie  sa trimita prestatorului o comanda ferma, in urma unei analize detaliata a pietei de profil. Dupa trimiterea comenzii, prestatorul trimite o oferta finala care este acceptata de beneficiar.

Pe langa cerere de oferta, oferta si comanda, principalul document este contract de prestari servicii, care neaparat trebuie semnat si stampilat de ambele parti. Acesta neaparat trebuie sa contina cateva date minime, cum ar fi: obiectul prestarii serviciilor, durata prestarii serviciului, pretul total, termenul de plata…etc.

Alte acte ce ar trebui sa faca anexa facturii de prestari de servicii ar fi: Raportul de receptie a lucrarilor, semnat de ambele parti, ca dovada a acceptarii lucrarilor sau serviciilor conform contract, si Anexa facturii, prin care se detaliaza tucrarile sau serviciile , locul, data in care au fost prestate.

Pentru mai multe informatii sau nelamuriri, nu ezitati sa ma contactati.

 

 

Ionut Bratanov, 0726.676.235

Contabil independent

 

 

bratanov_ion@yahoo.com

Leave a Reply